Testis kanserine dikkat

Testis kanserleri 15-35 yaş erkeklerde en sık görülen kanser tiplerindendir. Ancak aylık kendi kendine muayene ve semptomların değerlendirilmesi ile hastalık erken dönemde yakalanabilir ve tedavisi kolay bir aşamada müdahale edilebilir.

Testis kanserlerinde görülen semptomlar:

*Testislerde küçük ağrılı kitle
*Scrotumda ağırlık hissi
*Alt karın bölgesinde veya kasıkta ağrı
*Testislerde elle herhangibir değişiklik hissedilmesi
*Scrotumda ani kan veya sıvı toplanması
*Erken teşhiste en önemli kısım aylık kendi kendine muayenedir.Muayene için en iyi zaman sıcak bir banyo veya duştan sonra scrotumun sıcakla gevşediği andır.

Muayenede izlenecek adımlar:
*Aynanın karşısında ayakta durun.Scrotum derisinde herhangibir değişiklik veya şişlik olup olmadığına bakın
*Herbir testisinizi heriki elinizle muayene edin.Orta parmaklarınız testisin altında, başparmağınız üstünde olmak üzere parmaklarınız arasında testisi nazikçe çevirin.Bir testisiniz diğerinden daha büyükse bu sizi şaşırtmasın.Bu normaldir.
*Spermi taşıyan ve biriktiren yumuşak ve tubuler bir yapı olan epididymisi bulun.Kanserli kiteler genellikle testisin bu bölgesinde yerleşir.Ancak testisin ön yüzündede görüldüğü olur.

Eğer bu muayene sonucunda bir kitle ile karşılaşırsanız hemen doktorunuza görünün.Bu kitle kanseröz olsun olmasın hemen tedavi edilmezse yayılabilir.Unutmayın testis kanseri özellikle erken teşhis ve tedavi ile yüksek gerileme şansına sahiptir.Hemen tüm hastalarda testis kanseri yalnız tek testiste oluşur.Bu vakalarda erkek sexual ve üretken fonksiyonlarını diğer testisi ile sürdürebilir.

Rhodiola Rosea (Altın Kök) Nedir ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Kaygınızın Sebebi Hareketsizlik Olabilir

Cts Mar 11 , 2023
Hareketsizlik, kaygınızın sebebi olabilir. Uzun süre aynı pozisyonda kalmanın kaygıya neden olabileceği belirlendi. Yapılan araştırmalar hareketsiz kalınan süre ne kadar uzunsa kaygı bozukluğu şiddetinin de o kadar fazla olduğunu göstermektedir. Avustralya’daki Deakin Üniversitesi’nden bilim adamlarının araştırması, hareketsizliğin sadece beden değil ruh sağlığını da etkileyebildiğini gösterdi. Bilim adamları, hareketsizlik ve kaygı […]
Kaygınızın Sebebi Hareketsizlik Olabilir

Recent Post