Diyabette Egzersiz Çok Faydalı

Egzersiz, kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardımcı olması açısından diyabet hastaları için son derece faydalıdır.

Düzenli egzersiz yapanların genel olarak insülin hormonuna hassasiyetleri artmakta; böylece insülin, vücutta daha etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Bu hem kişinin kendi salgıladığı; hem de dışarıdan ilaç tedavisi olarak aldığı insülin için geçerlidir.

Düzenli spor yapan kişilerde damar sertliği (ateroskleroz) de daha az görülmektedir.

Diyabetin damar sertliği oluşumuna sebep olan faktörlerden biri olması nedeniyle egzersiz, diyabet hastalarında daha da önem taşımaktadır.

Egzersizin düzenli olarak yapılması ve kişinin yaşı ile kondisyon durumuna uygun egzersizi seçmesi gerekmektedir. Yürüyüş her yaşta yapılabilecek bir egzersizdir. Her yaştan insan düzenli yürüyüş ile hayatına hareketi, sporu ekleyebilir. Ancak daha önce düzenli olarak spor yapmamış kişiler; tenis, basketbol, futbol gibi çok efor gerektirecek sporlara kalkışmadan önce doktorları ile görüşmelidir.

Diyabet hastalarının haftada en az 3 kez, 30 dakikalık yürüyüşe denk gelecek bir egzersiz yapmaları önerilmektedir.

Yazın Formda Kalmanızı Sağlayacak Beslenme Önerileri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Silikozis nedir? Silikozis hastalığı belirtileri neler? Silikozis tedavisi var mı?

Paz Ağu 7 , 2022
Silika mineralinin bulunduğu maddelerin toz hale getirilmesiyle açığa çıkan, gözle görülemeyen taneciklerin solunum yoluyla akciğerlere kadar işlemesiyle silikozis hastalığı ortaya çıkıyor. Bu gibi ortamlarda çalışan işçilerin yüksek güvenlik önlemleriyle çalışmaları önemlidir. SİLİKOZİS NEDİR? Silika veya silisyum dioksit, doğada kristal ve kristal olmayan formda bulunan mineraldir. Kum, kumtaşı, şist ve granitte […]
Silikozis nedir? Silikozis hastalığı belirtileri neler? Silikozis tedavisi var mı?

Recent Post